Περιγραφή ΑΚ-ΜΚ

Η Σύγκλητος του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου με την με αριθμό 18/19.12.2019 απόφαση της παραχώρησε την διαχείριση του Κλειστό Γυμναστήριο Μάρκος Καραναστάσης, στο Ηράκλειο Κρήτης, περιλαμβανομένων και των προαύλιων χώρων, όπου διεξάγονται συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις στην Εταιρεία Αξιοποιήσεως και Διαχειρίσεως της Περιουσίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστήμιου.

Το κλειστό αθλητικό κέντρο «Μάρκος Καραναστάσης», βρίσκεται μέσα στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, 5 χλμ. νότιο-δυτικά της πόλης του Ηρακλείου. Τα κτιριακό συγκρότημα του αθλητικού κέντρου έχει εμβαδόν 7.282,60 τ.μ. και το μέγιστο ύψος του είναι τα 22,0 μέτρα. Αποτελείται από ένα γήπεδο με ξύλινο παρκέ που μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες καλαθοσφαίρισης(Βasketball), πετοσφαίρισης (Volleyball) και χειροσφαίρισης (Handball) και το σύνολο των βοηθητικών χώρων που απαιτεί μια αντίστοιχη εγκατάσταση. Οι διαστάσεις του αγωνιστικού χώρου είναι 20,00μΧ40,00μ, και το ελεύθερο ύψος του αγωνιστικού χώρου είναι 17,00μ. Διαθέτει επίσης κερκίδες με 1.898 μόνιμες θέσεις με πλαστικά καθίσματα, 16 θέσεις επισήμων.

Διαθέτει επίσης πλήθος υποστηρικτικών και βοηθητικών χώρων: αίθουσα διδασκαλίας, αίθουσα τύπου, χώρο επισήμων, γραφεία (ασφαλείας, υπεύθυνου γηπέδου, τύπου, συνεντεύξεων, θυρωρείο), αίθουσα συσκέψεων, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, φουαγιέ αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, καμπίνες μεταφραστών και προβολών, καφετέρια, κυλικείο και αποθηκευτικούς χώρους.

Στον περιβάλλον χώρου του αθλητικού κέντρου υπάρχουν 122 θέσεις στάθμευσης.

Ο αγωνιστικό χώρος χρησιμοποιείται σε όλη σχεδόν την διάρκεια του χρόνου α) από τους φοιτητές του Πανεπιστημίου κατά τις πρωινές ώρες, β) από ερασιτεχνικά σωματεία της πόλης του Ηρακλείου του Βasket και του Volley και γ) από ομάδες του εργασιακού πρωταθλήματος του Βasket, για την πραγματοποίησης των προπονήσεων και της προετοιμασίας τους.

Χώροι του αθλητικού κέντρου χρησιμοποιούνται για τη πραγματοποίηση προπονήσεων διαφόρων αθλημάτων, πολεμικών τεχνών κλπ.

Το κλειστό αθλητικό κέντρο περιλαμβάνει επίσης μία αίθουσα γυμναστηρίου που εξυπηρετεί τους φοιτητές του ΕΛΜΕΠΑ.